Livet är fullt av stängda dörrar som bara väntar på att bli öppnade. För ett antal år sen stod jag framför en av alla dessa stängda dörrar och visste att en dag skulle jag öppna den. För en dryg månad sen var tiden mogen att öppna dörren och jag klev in.

Det som lett mig fram till den stängda dörren, var min favorit-tidning, 2000 talets Vetenskap. Det var i den jag läste artikeln om Yipings verksamhet i Värnamo och innan jag läst artikeln till slut, kände jag intuitivt att dit ska jag en dag. Men då jag inte älskar långa akupunktur-nålar och dessutom upplevde mig som mycket frisk, så fick upplevelsen ligga i framtiden och dörren förblev stängd i flera år, fram till nu.

Det var i maj månad som jag en dag, intuitivt kände att, nu är det dags att öppna den stängda dörren. Varför det blev just då, har jag absolut ingen aning om. Men då jag har en stor tillit till min intuition, är det den jag följer. Visserligen försökte hjärnan få mig på andra tankar, den påminde mig om nålarna, och förtydligade att detta liknade inte den akupunktur jag tidigare fått. Här handlade det om LÅNGA nålar. Jag fick också höra att jag var oförskämt frisk och absolut inte hade något behov av att få akupunktur. Då hör jag mitt Högre Jag, min visa sanning, tala om för mig, att det aldrig är fel med en besiktning. Gamla bilar blir ju besiktigade och det händer att man hittar fel, som man inte själv visste fanns. Jag bestämde mig för att jag var gammal nog för en kropps-besiktning. Även min goda vän Aina, kände att tiden var rätt för henne.

En dryg vecka efter det att jag fått behandlings-tiderna av Yiping, vaknade jag en morgon med klåda på höger sida av magen. Min första tanke var, myggbett. Men vid en snabb koll bekräftade jag att myggbett är det inte. Tanken gick igång, men jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Istället fortsatte jag att gissa på någon typ av insektsbett och sprayade kolloidalt silver på den röda klådan, som visade sig bestå av små vätskefyllda blåsor. I samma ögonblick silvret kom på, försvann klådan. Tredje dagen med klåda, som förvisso försvann när jag sprayade med kolloidalt silver, insåg jag att någon insekt kunde jag inte längre lägga skulden på. Dessutom hade fläcken blivit större istället för mindre. Det tog inte många minuter innan Google gav mig svaret. Bland bilderna på bältros, fann jag ett foto som var identiskt med mitt märke. Även blåsorna som kom, sprack och vätskade. Allt stämde. Jag drog mig till minnes en föreläsning, där två läkare talade om vikten av att så snabbt som möjligt komma under behandling om man misstänkte bältros. Jag var tacksam att jag redan kommit igång med min behandling, för givetvis hade jag ökat intaget av Morindas noni och kolloidalt silver, rejält.

Efter tre veckor var blåsorna färdig-läkta. Då jag inte känt mig det minsta sjuk eller ens varit trött, så hade jag ingen fokus på händelsen. Vad jag däremot hade fokus på var att min mage plötsligt tycktes bli större, trots att jag äter bra mat i lagom mängd och tränar regelbundet. Det hjälpte inte med några extra magmuskel-träningspass. Magen blev snarare större än mindre. Då jag inte hade vare sig smärtor eller några andra magproblem, började jag istället se mig omkring och konstaterade att det är kanske så magar ska se ut nuförtiden.

Innan jag visste ordet av, hade det blivit augusti månad och det var dags för besiktningen hos Yiping. Innan jag satte mig i bilen för att tillsammans med Aina köra de tjugo milen till Värnamo, gick jag in på Yipings hemsida, Yp Akupunktur och Naturbehandlings AB. Där kunde jag läsa att Yiping tog läkarexamen i västerländsk medicin år 1990 och därefter jobbade Yiping som barnläkare på ett sjukhus i Nanning. Efter det blev det en  specialistutbildning i ortopedisk kirurgi som resulterade i ett jobb som ortopedspecialist på Nanning-sjukhuset.

År 2007 tog Yiping en masterexamen i ortopedi inom traditionell kinesisk medicin, TCM, vid Guangxi Traditional Chinese Medical University, Nanning.

I september 2012 var Yiping inbjuden till Beijing TCM University för att föreläsa om sin forskning om behandling av RA (rheumatoid artritis).

I oktober samma år var Yiping i Chengyian för att bli utnämnd till ”World Specialist” av den amerikanska organisationen The World Manipulative Medicine Association.

Den 23 November 2012 disputerade Yiping inom akupunktur vid The Open International University for Alternative Medicines, Colombo, Sri Lanka.

Sedan 2004 samarbetar Yiping med en grupp professorer vid Beijing TCM University, där hon också gästföreläst.

Sedan 2013 är Yiping gästprofessor vid University of East-West Medicine i San Francisco, USA.

Men det mest fantastiska är att sen år 2000 har Yiping Thelander också en verksamhet i Värnamo.

Inte för att jag hade behov av att höra Yipings bakgrund, då jag litar helt på min intuition och är trygg i den. Men jag kan inte förneka att jag kände att jag  skulle hamna i mycket trygga händer.

Mötet med Yiping var absolut rätt. Efter kropps-fotografering med vanlig kamera och Yiping kollat in hållning, tunga, händer och ögon, fick jag lägga mig på britsen. När Yiping tryckte på mina hälar smärtade det till, det gjorde så ont att jag skulle kunna hoppat upp i taket. Jag förstod ingenting, men Yiping förstod desto mer och med sitt röntgenseende, stack Yiping in nålarna och de visste var de tog. Efter en timmes behandling tryckte Yiping åter på hälarna och smärtan var borta.

Efter behandlingen var Aina och jag helt slut. Vi sov hela eftermiddagen, kvällen och natten och lät kroppen sköta sitt läkande arbete. När jag steg upp nästa morgon, säger Aina förvånad, så platt din mage har blivit. Jag kände mig otroligt lätt och med en blick ned, var det enkelt att konstatera att magen blivit plattare. Lite förvånad blev jag att Aina kommenterade min mage, då jag trott att jag var den enda som visste att min mage blivit större.

Dag två, får jag veta att jag har en tarminflammation samt att jag har burit denna med mig sen mina första dagar på Jorden. Ja, faktiskt från ett tidigare liv. När jag får höra detta, trillar en tjugofem-öring ner. Som förskolebarn, blev det ett flertal besök på akuten, då jag drabbades av magsmärta. Som liten flicka fick jag även ligga inne på observation, för magsmärtorna, men hur man undersökte, upptäcktes inget fel. Som femåring togs blindtarmen bort. Vid detta tillfälle kan viruset till bältrosen ha sitt ursprung, insåg jag, då jag samma eftermiddag läste boken, Medial Läkning och förstod att i sextio års tid kan viruset ha varit vilande.

Denna bok  ”Medial Läkning” av Anthony Williams, hade jag köpt någon vecka tidigare, men hade ännu inte hunnit öppna. Det var när Aina bläddrade i boken för att läsa om Borrelia och istället råkade få upp kapitlet, Bältros och hon högt läser. ”Bältros – Den verkliga orsaken till tarminflammation,” som  dagens andra tjugofemöring trillar ner.

Att bältrosen jag fick i maj månad, skulle orsaka att min mage därefter började växa och att magen i sin tur skulle innehålla svullna inflammerade tarmar, hade jag aldrig kunnat ana. Hur skulle jag ana det, när jag inte haft smärtor eller kännbara problem.

Efter fyra behandlingar får jag av Yiping veta, att inflammationen är borta från den fysiska kroppen, men den sitter fortfarande kvar i cellminnet, där den har djupa hjulspår. Ytterligare behandlingar behövs för att få inflammationen att lämna cellminnet. Efter dessa behandlingar fick jag som bonus klarare hy och blick. Som dubbelbonus försvann också smärtan från mina knän, som jag under femton års tid, haft då jag går i trappor.

Värnamo-vistelsen var för mig och Aina en underbar upplevelse. På akupunkturhuset, där vi bodde under behandlingarna rådde ett behagligt lugn. Att möta andra klienter från hela Sverige var också givande. Huset tycks vara fullt av kärleksfulla människor med stor kunskap om att kropp och själ hör ihop. Alla vi mötte var väldigt öppna och delade med sig av sin sjukdomsbild och av traditionella typer av behandlingserfarenheter, som efter flera år lett dem hit. Det var mycket intressant. Även Aina delade med sig av sin upplevelse.

Det är sorgligt att inte den västerländska skolmedicinen tar mer vara på gamla visdomar. Men så länge pengarna styr och människan utan tvivel följer etablissemangets råd och väljer att inte se möjligheterna blir det ingen förändring.

Jag vet att det alltid finns val att göra. Att välja lidande är ett alternativ. Att välja, att öppna stängda dörrar, är ett annat alternativ.

Att Yipings nålar är fyllda av kärlek, många års utbildning och en flertusenårig gedigen visdom, visste jag redan vid första behandlingen. Men det var inte förrän vid andra behandlingen det manifesterades i min kropp och min gamla nål-skräck försvann.

Att dricka den kinesiska medicinen i form av ett pulver som skulle kokas upp i vatten var välgörande för behandlingen. Blandningen bestod av olika gåvor från naturen. En gåva som vår skolmedicin förkastat.

När livet är synkroniserat är det enkelt att känna tacksamhet. Jag känner också stor tacksamhet till Yiping, som väljer att vara verksam i Sverige. Jag känner tacksamhet till min intuition och till mig själv för att jag har modet att följa intuitionen. Jag känner också att en årlig besiktning hos Yiping, är det bästa jag kan ge mig själv.

Den 8 oktober kommer Yiping till Malmö. Den 15 oktober till Örebro. Yiping kommer då att föreläsa om sin teori. Den viktiga samverkan mellan mage, hjärta och själen. Det blir också enkel Qi Gong.