För nån vecka sen gick jag över gränsen. Jag blev 65 år. Det är en magisk siffra som många längtar att nå fram till. Dagen då det egna livet börjar. Då allt ska göras som inte gjorts under alla tidigare år. Många års drömmar ska gå i uppfyllelse. En liten del förverkligar drömmarna. Medan de flesta fortsätter att drömma. Andra ser med rädsla fram emot dagen och känner oro, när de tänker på att inte ha något arbete att gå till och inte vet vad de ska fylla resten av livet med.

För mig är dagen P helt odramatisk. Jag gör som Ellen mitt tonårsbarnbarn, skrattar åt den. Egentligen vet jag inte varför det får oss att skratta. Jag måste tänka efter varför jag själv tycker det är så lustigt och då upptäcker jag det roliga. Jag har inte köpt paketet om åldrandet. Det är en känslan av att veta en hemlighet som får mig att skratta av glädje. Varför Ellen skrattar ska jag ta reda på.Bildresultat för roliga bilder på aktiva pensionärer

Någon förändring efter 65-årsdagen, blir det inte för mig. Förutom de förändringar som livet kommer att ge mig efterhand. Jag har följt mitt hjärta länge. Det har mitt fulla förtroende och får fortsätta visa mig vägen.

Att världen är under transformation kan få ha missat. Det fascinerar mig och jag är så tacksam över att få leva i denna tid. Aldrig någonsin har livet varit så spännande att leva som just nu. Jag tillhör inte dem som säger att ”Det var bättre förr.” Ingenting kan vara bättre än NU. Det är ju HÄR och NU som jag lever.

Jag vill lära mig så mycket som möjligt av allt det nya som världen tycks vara full av. Inte minst den tekniska biten. Utan barn och barnbarn vet jag inte hur det skulle gå till. Jag behöver ständig support, men vill lära mig. Ständigt dyker nya saker upp. Inget varar för evigt. Efter ett år kan den senaste upptäckten vara ute och något nytt på gång. Men så länge som jag tycker livet är kul, vill jag lära mig. För hur kul är det att leva i en tid som varit. Som en passiv skugga.

Det är inte bara den tekniska världen som öppnats upp. Även sambandet mellan kost och hälsa har nya kunskaper, till den som vill ta emot dem. Världen har också blivit mer transparent för den som vill se. Det inte bara fascinerar mig. Jag har också vinning av det. Ju mer jag lär mig. Desto bättre mår jag.

En dörröppnare var det, då jag för fjorton år sen började dricka MORINDAS NONI. Jag satsade rätt, då jag följde min intuition. Trotsade Egot och lät hjärtat bestämma. Tidigare var jag övertygad om att maten jag köpte i butiken innehöll de näringsämnen som jag behövde för att leva. Jag lyssnade på myndigheternas rekommendationer och litade helt på det.

Det var otroligt gott, bekvämt och lätt att äta sig gammal och sjuk i förtid. Jag njöt verkligen av det. Att maten jag stoppade i mig handlade om ett blodigt allvar skänkte jag aldrig en tanke.

Myndigheterna hade mitt fulla förtroende fram till dess att de började rekommendera light produkter. Då reagerade något i mig. Jag tror att det var intuitionen som sa. Se upp, här är något som inte stämmer. Ungefär samtidigt kände jag samma sak med margariner. Becel, Lätt och Lagom och allt vad nu dessa konstgjorda smörprodukter kallas, som myndigheterna påstod att vi skulle må så bra av, visade sig vara rena gifter.

Det tog myndigheterna ca 20 år innan de segslitet  och fortfarande mycket motvilligt  medger att de gett fel råd till patienter. Under dessa år har massor av människor ätit sig sjuka, genom att följa oskyldiga dietisters goda råd. Dietister och sjukvårdspersonal gjorde bara sitt jobb, som de blivit ledda av myndigheter att göra. De liksom patienterna litade på svenska myndigheter.

Att kroppen är så fantastiskt konstruerad att den kan fungera i upp till 50 år på felaktigt bränsle innan man inser att något är fel, det visste jag inte. Det är många som inte gör det. Är man något så när frisk, så är det givetvis lätt att tro att maten jag äter är rätt. Men när man plötsligt en dag är femtio plus, ja även minus och man får en diabetes diagnos, ont i lederna, Parkinson, högt blodtryck, sömnproblem eller någon annan obalans. Då säger man att man är olyckligt lottad och ser det som ett naturligt åldrande och fortsätter att njuta av maten som långsamt och smärtfyllt dödar.

Idag vet jag att obalanser i de flesta fall inte handlar om vare sig tur eller otur. Vi bygger upp det själv. Sjukdom är i de flesta fall ett tecken på ett långvarigt intag av ett felaktigt bränsle. Kanske också i kombination av för mycket stillasittande och stress.

Sjukdomar är obalanser i kroppen, som kan återställas med rätt byggmaterial.Bildresultat för roliga bilder på aktiva pensionärer

Att börja dagen med en liten hutt noni i kroppen gjorde skillnaden för mig. Förändringen var till en början knappast märkbar. Att det var de 250 olika näringsämnena i juicen som satte fart på organismen var för mig nästintill ofattbart. Men min kropp talade tydligt om att de saknat dem. Visst kände jag till att kroppen förutom vatten består av en himla massa mineraler, men att de förbrukades och behövde ersättas hade jag aldrig tänkt på. Det var inte mitt problem. All näring du behöver finns i kosten. Det var ju så jag hade fått lära och jag följde kostcirkeln, alltså fick min kropp vad den behövde.

Det är ganska intressant att vi har så lite kunskap om vilka näringsämnen som vi behöver för att fungera optimalt. Vi vet ju allt annat. Vad som sker på andra sidan jordklotet och i yttre rymden. Vi lägger ner mycket tid på att lära andra språk. Vi kan mycket om bilar, mode och hårvårdsprodukter. Kanske ändå mer om teknik, för att inte tala om rätt bränsle till maskiner och husdjur. Medan människobränslet befinner sig på ett vansinnigt experimentstadium.

För inte kan det vara så illa att vi blir rekommenderade att äta felaktig kost som ger oss obalanser i förtid för att någon ska tjäna pengar?

Med nonis intåg i mitt liv fick jag nya ögon att se med. När tillräckligt lång tid hade gått och jag inte kunde kalla förändringarna i min kropp för lustiga slumpar längre väcktes min nyfikenhet till liv. Nu var det helt uppenbart att med ett kraftfullt kosttillskott i form av noni, höjdes inte bara mitt immunförsvar utan också min livsglädje, livskvalitet och mycket som jag inte kan sätta ord på.Bildresultat för bilder på morindas noni

Även min intuition fick en rejäl skjuts framåt. Jag tolkade det som att när kroppen är fri från gifter (noni har en toxisk effekt)) och den får rätt bränsle, då blir intuitionen starkare. En utvecklad intuition gör livet både roligare och enklare. Sanningar blir synliga och mindre farliga. Jag började misstänka att det som myndigheterna matat mig med under alla år och som jag försökt inrätta mig efter det stämde inte.

Min upptäcktsresa i djungeln började. Jag ville söka efter bränslet som var anpassat till en människokropp. NÅGRA FÅ STEG IN I DEN SNÅRIGA DJUNGELN, BORTOM KOMMERSIELL MEDIA FANN JAG EN FRÄMMANDE OCEAN, FYLLD AV DEN FORSKNING SOM INTE FÅR OFFICIELLA FORSKNINGSMEDEL OCH SOM INTE PUBLICERAS I KOMMERSIELLA VETENSKAPLIGA TIDSSKRIFTER. Upptäckten gav mig samma känsla som då jag kommer till en främmande plats i världen som ska utforskas eller som då jag ska erövra  ett främmande språk.

Motvilligt insåg jag att jag hade varit ett offer. Hjärntvättad genom att lyssna på Livsmedelsverkets, Läkemedelsverkets, kommersiell medias och Socialstyrelsens rekommendationer. Frivilligt hade jag gått i kopplet som någon styrde.

Sökandet efter rätt människobränsle fick jag skaffa själv. Jag dök ner i oceanen och plockade upp det som kändes rätt. Min egen kropp, hälsa och livsenergi fick visa vägen. Att den lilla mängd vitaminer och mineraler som myndigheterna rekommenderar är på tok för låg, var det första jag förstod. Varför?

Med en något större kunskap förstod jag att mineralerna, aminosyrorna, vitaminerna, antrakinonerna och inte minst iridoiderna, som naturligt finns i Morindas noni-drycker och är i symbios, har en mycket stor betydelse. Det är just det, som är det enkla och bekväma med att dricka noni. Jag behöver inte ha någon som helst kunskap om vilka näringsämnen och hur mycket och tillsammans med vad jag ska ta dem. Att det var denna genuina samling av näringsämnen i noni, som justerade en massa obalanser som jag tidigare betraktat som normalt slitage, förstod jag nu.

Kunskapen ökade. Jag var som en magnet som drog till mig allt som min kropp hade glädje av. Det fanns inget tvivel längre. Människan behöver kosttillskott för att få kroppen att fungera bra. Inte minst för att kunna reparera skador. Efter några år med noni dök tanken upp att kanske behöver någon av de 250 näringsämnen en extra support. Jag hade läst siffror från olika studier att mineralhalten i livsmedel har sjunkit dramatiskt.

Jorden innehåller 85 % mindre mineraler idag, än vad den gjorde för 100 år sen. Detta är orsaken till  att de flesta, mer eller mindre lider av mineralbrist. Växthusodlade frukter och grönsaker innehåller ytterst lite mineraler.

Från 1914-1992 minskade kalciumhalten med 48 %. Fosfor med 84 %. Järn med 96 %. Kalium med 2 % och Magnesium med 82 %. Det industriella jordbruket producerar utarmade livsmedel.  Detta är också en orsak till att sjukdomar ökar.

Dessutom hade jag lärt mig att ju äldre man blir, desto svårare har kroppen att ta upp näringsämnen samtidigt som äldre behöver mer av dessa för att fungera optimalt.

Det är verkligen ingen lätt grej att hålla koll på alla de mineraler som gör så att jag är JAG. Förutom ca 40 kg vatten ska jag bestå av ca 13 kg kol. Sju kg väte. Två kilo kväve. Ett kg kalcium. Nästan ett kg fosfor. Ca hundra gram svavel, kalium, natrium och klor. Dessutom innehåller jag magnesium, kisel, zink, järn, bly, koppar, aluminium, kadmium och ytterligare mängder av en massa spårämnen som jag inte kan hålla koll på.

Som om inte detta är tillräckligt svårt att hålla ordning på, så försvinner en massa av dessa mineraler snabbt som bara den ur kroppen. Medan andra stanna kvar och skadar för att de inte har kunnat ta sig ur kroppen pga brist på en annan mineral.

Ju mer jag lär mig desto tacksammare är jag för att jag har noni som är intelligentare än jag är och som tar hand om det mesta.

Det är otroligt att jag varit så dum att jag trott på lögnen att kokta grönsaker, ibland överkokta. Överhettad mat, frallor med ost. Sockrad fruktjoghurt, flingor. Fruktjuicer. Pizza. Stekt eller kokt potatis. Grillade grönsaker. Fruktkrämer. Kaffe. Läsk. Pasta, Bacon och korvar och allt vad det heter som är ”naturlig” mat, har kunnat hamna i min kropp utan att den tar skada. Ännu dummare är det att jag trott att den ”vanliga” maten skulle tillföra mig allt det som kroppen behövde.

Visst lever vi ett slit och släng samhälle. Men jag tycker inte att det känns Ok att slita ut kroppen tidigare än nödvändigt. Jag är bra på att ta hand om både blommor och de prylar som jag har. Varför skulle jag då inte ta hand om mig själv?

Den stora drivkraften är den att jag tycker det är så himla kul att leta fram det bränsle som jag tror att en kropp kan ha glädje av. Det innebär att varje besök i livsmedelsbutiken blir en ny upptäcktsresa, då jag ska utforska alla nya produkter som ständigt dyker upp. Intuitionen är min vän.

Intuitionen litar jag mer på än Livsmedelsverkets rekommendationer. Intuitionen säger mig att kosttillskotten som nämnda verk, varnar för att överkonsumera, är långt bättre människoföda än den största delen av det som kallas mat, som säljes i livsmedelsbutiken. Är det något som konsumenten borde varnas för, så är det omkring de ca 75 procenten, kanske mer, som ligger på livsmedelsbutiken hyllor som gör människan sjuk.  Om inget annat så borde det finnas en varningstext på dessa raffinerade produkter, för risken av överkonsumtion.

Balans i allt är det som vi mår bäst av.

Fortfarande kan jag njuta av att äta mat som skadar min kropp. Det intressanta är att jag kan bara njuta av det tillsammans med en eller flera andra. Då jag är själv, kan jag inte förmå mig att stoppa i mig något som jag vet inte hör hemma i min kropp. Dit nådde jag inte på en eftermiddag. Det har varit en lång resa att komma hit.

Till min hjälp att finna maten som INTE påskyndar åldrandet har jag haft stor glädje av att lära mig vilken typ av mat som sänker resp. höjer mitt AGE. Advanced Glycation Endproduct. Dessutom vet jag att de skadliga AGE komponenterna blir lägre, då jag dricker noni. Vilket påverkar den biologiska åldern. Man håller sig yngre och friskare längre. Detta är mätbart med TruAge-scannern.

En del anser att de som har flest antal livsdagar de vinner. För mig är det dagar av livskvalitet som räknas. Man kan själv bestämma vilket räknesätt man föredrar. I tanketräsket fann jag en dag en intressant tanke. Jag känner mig så otroligt rik på det sätt som jag levt mitt liv och är helt nöjd. Det innebär att alla dagar som finns kvar är ren bonus.

Oavsett hur många dessa dagar kommer att bli, så vill jag fortsätta fylla dem med sådant som jag brinner för. Ska jag ha MAX utdelning på resterande dagar innebär det att jag behöver vara i kontinuerlig UTBILDNING. Endast göra det som jag BRINNER för och GLÄDJAS ÅT LIVET.

Den nya världen är väldigt transparent. Jag älskar alla sanningar som kommer upp till ytan, vilket gör att jag måste omvärdera mycket av det som jag tidigare lärt. Det hjälper mig också att vara ödmjuk inför förändringar och se att jag har kunnat ha fel och att INGET ÄR FÖR EVIGT.Bildresultat för bilder på livsglädje

Det kommer en blogg om kosttillskotten som jag kommit fram till att min kropp behöver. Det behöver inte innebära en högre investering. Tar jag bort den ”mat” och de droger som tar energi från min kropp. Kan jag istället investera dessa pengar i ett bra byggnadsmaterial.

Byggnaden kan aldrig bli bättre än byggnadsmaterialet.