Och så plötsligt befann jag mig i Dublin. Den gröna ön, som inte ligger så långt bort från Sverige. Men som av någon anledning inte tidigare, lyckats locka mig till sig. Trots vacker folkmusik, frodig grönska och dramatisk natur.

Anledningen till besöket var Morinda. Det är långt ifrån första gången detta företag lyckats få mig att åka till en plats i världen, som jag inte själv visste att jag tyckte om.WP_004873

Morinda är också anledningen till att jag åkte till USA, för första gången 2003. Världsdelen som jag tidigare sagt om, att dit kommer jag aldrig att åka. Jag hade byggt upp en bild av Amerika som inte stämde med verkligheten. Nu har jag min egen bild och det är jag tacksam över. Att själv uppleva och göra sig en uppfattning är, vad jag tror, LIVET.

Vi var ca 300 produktkonsulter från över tjugo marknader i Europa. En samling positiva, öppenhjärtiga människor som gläds över att återses, ungefär som en släktträff. WP_004787

Jag upplever en bubblande glädje i kroppen när jag tänker på vilket enormt, stort sammanhang jag är en del av. Jag är med och levererar, vad jag tror, efter allt jag har sett under mina 13 år med Morinda, DET BÄSTA JORDEN HAR. Något som förändrat livet för miljontals människor i världen. Något som hjälper människor att leva friska, en stund längre, i unga kroppar.

Morinda är värdefull för världen på många olika sätt. Då Morinda skickade Thrive Max till ett sjukhus i Bolivia, med mycket svårt brännskadade barn , bad läkarna om mer noni, då de såg att barnen mådde bra av det och att  läkningsprocessen förkortades avsevärt.

Vi har många historier att dela med oss av. Det är på så vis noni sprids.

Morindas nya film ”VAD ÄR ETT ÅR, VÄRT?” är en tänkvärd film. Vad är ett extra år, i livet värt? Det finansiella värdet av ett extra år i livet är 26 miljoner dollar. (Uträknat i USA. Hur man nu räknat ut detta) Men vad är ett extra år, av hälsa, skratt, glädje, vänskap och kramar värt? Ovärderligt? Inte bara för mig själv utan kanske också för någon som finns i min närhet.

Morindas forskare har under tjugo år, kontinuerligt jobbat med att förbättra noni-produkterna. Vilket ledde till upptäckten av iridoiderna i frukten. Detta i sin tur, ledde till sökandet efter andra växter, innehållande iridoider.

Vidare forskning visade att iridoiderna sänker AGE-värdet. Vilket ledde till samarbetet med den holländske doktorn Andries J. Smith och företaget Diagnoptics som tillverkat TruAge scannern som mäter AGE-värdet.WP_004856

Iridoider hjälper kroppen att vända den negativa effekten av åldrandet.

Morinda är det enda företag i världen som kan mäta AGE. Morinda har den enda apparat i världen, som kan mäta, i vilken takt vi åldras.

800 TruAge-scanners är i aktion i världen, varav 5 % i Sverige. Över en miljon människor har fått veta sitt AGE-värde.

Alla vill veta sitt AGE-värde, men de flesta vet ännu inte om det.

AGE, Advanced Glycation Endproduct, får allt mer uppmärksamhet. Publicerade vetenskapliga artiklar om AGE, var 1989 – 2 st. 1999 – 108 st. 2009 – 346 st. 2013 – 582 st.

Morinda har något som alla vill ha, något som kan skydda oss mot ett negativt åldrande.WP_004851

Åldrandet i sig är inget problem. Det börjar när vi föds. Åldrandet är positivt. Det är ett bevis på att vi är överlevande. Det är sättet att åldras på som kan vara problemet. I det negativa åldrandet, uppstår problem. Vi kan t.ex välja medicin till våra värkande leder. Men alla vet att mediciner har biverkningar. Morinda har funnit en bättre väg.

Tecken på ett negativt åldrande, kan yttra sig på olika sätt. Koncentrationsproblem. Dålig sömn. Stress. Slitna knän och höfter. Värk i lederna. Stelhet, minskad rörlighet, dålig kondition. Negativt åldrande kan också påverka minnet, tanken och agerandet. Alla dessa negativa åldrande symptom leder till sjukdom.

Vi har en önskan att vara som 40, när vi är 60 och fulla av livsglädje och rörlighet när vi är 80. Varför inte? När vi vet vad som orsakar åldrandet, kan vi förändra. OCH VI VET.

FELAKTIGT BRÄNSLE och FELAKTIG LIVSSTIL får oss att åldras snabbare, på ett negativt sätt.

SUGAR iS BAD.  Alla vet att vi ska undvika sockret, ändå äter vi det, varje dag, för att vi tycker om det. Morindas nya produkt, ”CONQUER”,  hjälper kroppen att bli av med sockret.

PROTEIN IS GOOD.  Morindas ”RAPID FUEL” ger ett bra protein, även till de som inte tränar hårt.

Att förändra kostvanor och livsstil är inget som är enkelt. Kunskap är första steget. Därefter är det ett evigt arbete. Den svåraste biten var att jag måste tänka om helt. Mycket av det som jag tidigare sett som ett bra bränsle, visade sig vara motsatsen.Varje dag, sen lång tid tillbaka har jag haft som mål att SE, det jag stoppar i mig och tala om för mig själv om det BYGGER UPP kroppen eller BRYTER NER den. Äntligen sker detta med automatik. Ändå händer det, flera gånger varje dag att jag VÄLJER att stoppa i mig något som bryter ner kroppen. Skillnaden mot förr, är att jag nu, är medveten om VALET jag gör och att jag VÄLJER att förgifta mig. Att välja förgifta sig medvetet tyder inte på någon hög intelligens. Men jag har åtminstone slutat ljuga för mig själv och hittar inte på anledningar att äta felaktigt bränsle. Lusten att äta och dricka fel människobränsle har avtagit och jag vet att jag får mycket hjälp genom att dricka noni, som kontinuerligt hjälper till med avgiftningen. Men det är tydligt, att ju renare kroppen blir, desto enklare är det, att äta rätt och på den vägen är jag. Tråkigt nog försvårar den sociala samvaron. Traditionen att förgifta oss och gå mot ett snabbt åldrande sitter djupt. Vad jag önskar är, att inga fler barn ska lära sig att traditionen fredagsmys är detsamma som att stoppa i sig gifter, som skapar ett sug efter mer.

Att Morinda hela tiden legat steget före med hälso- och livsstilskunskap, ger företaget styrka och får mitt Ego att vilja glänsa. För jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv som vågade tro på något, som långt ifrån alla vågade tro på.  Är något för bra, ska man ju vara misstänksam. Men med facit i hand, så vet vi nu, sen många år tillbaka, att något kan vara så här bra, utan baktanke. Vi har en produkt som kan ge oss ett eller flera år extra, av hälsa, glädje, skratt, vänskap och kramar och det året, kan vara värt mer, än vi kan räkna ut.

WP_004799

I Dublin fick vi också siffror på hur pengar används. 671 miljarder dollar/år går till viktminskningspreparat. Hudvård 382 miljarder. Örter 93 miljarder. Vitaminer 60 miljarder. Intressanta siffror. Det är tydligt hur vi prioriterar. Det är intressant att människor äter sig överviktiga och sjuka, trots all kunskap och därefter lägger ner så stora pengar på att gå ner i vikt.

Väljer vi bort noni, är det oftast för att vi prioriterar något som bryter ner kroppen.

Företaget som jag representerar är inte bara ett av världens mest snabbväxande MLM företag, som byggde upp en miljard-dollar-industri på extremt kort tid. Morinda är inte bara en produkt. Morinda är inte bara business. Det är Liv. Hopp. Glädje. Frihet, Känslor. Kärlek. Vänner. Sund livsstil. Upplevelser och inte minst Möjligheter. Jag är gladare än någonsin, att jag en gång valde att säga JA till Morinda och jag vet att möjligheterna finns där hela tiden. För mig och för dem som vill ha dem. Möjligheter till hälsa och välfärd finns till alla som väljer att säga, JA.