TAHITIAN NONI INTERNATIONAL  ändrade i april företagsnamnet och heter nu, MORINDA SWEDEN. I USA och i många andra länder heter företaget MORINDA BIOACTIVES. Då företaget startade 1996 hette det MORINDA, vilket är det botaniska namnet på nonifrukten, MORINDA CITRIFOLIA (Livets träd).

I Sverige får vi inte heta BIOACTIVES. Bioaktivitet påverkar levande celler. Bioaktivitet är kraftfulla kemiska föreningar funna i medicinalväxter som har möjligheten att förebygga hälsa på ett sätt som är långt bättre än vanliga vitaminer, mineraler och örttillskott.

Anledningen till namnbytet är att företagets kunskap har växt. Efter 16 års forskning vet forskarna givetvis betydligt mer om produkten än då den lanserades. IRIDOIDERNA man fann, var en överraskande öppning för vidare forskning som ledde till MAX.

En ständigt växande forskning världen över, bekräftar hur vi i framtiden kommer att vilja hålla oss friska genom att tillföra kroppen bioaktivitet, som skapar hälsa, utan att skada.

En studie från 2007, visar att 70 % av alla kemiska mediciner, lanserade de senaste 20 åren kommer från naturliga källor. Forskarna skapar en kemisk medicin genom att identifiera bioaktiviteten i en planta, isolera den och modifiera molekylerna (bryter ner, ändrar) och kan därmed få den patenterad. Man skapar en syntetisk, modifierad bioaktivitet, som är betydligt billigare att tillverka än den naturliga bioaktiviteten. Den isolerade, modifierade, syntetiska produkten är onaturlig och kan leda till biverkningar, vilket fler och fler är mycket medvetna om idag.