Har just kommit hem från mitt Bikram yoga pass. Totalt slut men härligt nöjd med mig själv. Aldrig har jag varit bättre än idag. Stod fokuserad kvar i alla poserna. Gav mig själv maximalt. Av en enda anledning. Jag bestämde mig för det redan på vägen dit. Såg mig själv hålla ut i alla poserna. Såg mig själv utan illamående eller yrsel.  Naturligtvis blev jag inte svimfärdig en ända gång, inte ens då jag gjorde ”kamelen” där allt blodet rinner ner i huvudet. Jag stod kvar tiden ut, upptäckte att jag t.o.m  tyckte om de ställningar som jag tidigare haft svårt att stå kvar i. Jag hade skapat det själv. Det kunde inte bli annorlunda. Så enkelt är det. Men så svårt. För visst har jag vid andra tillfällen skapat svaghet också. Har känt motstånd och tanken på yrsel och illamående har skapat just yrsel och illamående. Som en bikramyogainstruktör sa häromdagen. ”Vill du ha längre ben, skapa längre ben”

Mitt förhållande till Bikram yogan är mycket speciellt. Jag hatälskar det. Den 40 gradiga värmen är knäckande och svetten rinner i floder. För mig är yogan i det varma rummet en utmaning. Jag visar min kropp respekt samtidigt som jag tar kommandot över kroppen och fyller mig själv med liv och styrka.

Jag vet tankens kraft. Vet att jag själv skapade dagens styrka. Ändå gick mitt kontrolltänkande igång på hemvägen och jag började spekulera i varför det kändes så bra idag. Varifrån kom den extra kraften? Varför blev jag inte illamående? Varför blev jag inte yr och svimfärdig.  

Jag är  mycket medveten om min egen skapande kraft, ändå tvivlade jag på skapandet av min fysiska styrka. Jag sökte en annan förklaring. Efter många förvirrade tankar om varifrån min extra uthållighet kom idag, kapitulerade jag. Jag fick erkänna för mig själv att det var mitt eget skapande.

Tvivlet om vår egen skapandekraft sitter väldigt djupt inrotad. Att lägga ansvaret på mig själv, bär stora förpliktelser med sig. Det är  enklare att förlita sig på slumpen,  ha tur eller otur. Då kan jag vara ett offer. Kan förvänta mig och nästan begära att människor ska tycka synd om mig. Det är verkligen en utmaning att vara sin egen skapare av sitt liv.

Jag har många gånger reagerat när jag hör någon säga, ”Vilken tur du har”.  Eller, ”Jag skulle också vilja leva ett sånt liv som du lever”.   Jag svarar alltid samma sak. ”Det kan även du göra, du skapar ditt liv själv”. Svaren kan variera, från skratt, ungefär, från vilken planet kommer du” till tystnad. Det kan  uppfattas som utmanande. Speciellt om man lever ett liv som man inte är nöjd med. Det vanligaste svaret är: ”Det kan jag inte, jag har så mycket plikter kring mig”. Det vi upplever som förpliktelser är rädslor för förändringar. Vill jag ha förändringar i mitt liv måste jag själv skapa förändringar. Det fantastiska med att vara människa är att vi har en fri vilja. Jag behöver inte förändra om jag inte vill.  Men då skapar du en ”icke förändring”. Vi skapar själv, hela.tiden, vare sig vi är medvetna om det eller ej. Ett klassiskt ordspråk, Förändrar du inget idag. Ser ditt liv likadant ut i morgon.

Då jag tar ett steg i förändringens riktning, sker oftast små under, eller det som vi kallar ”tur”. Vi får hjälp på vägen. Var tacksam för hjälpen. Tacka gärna högt och snart kommer mera hjälp.

Vi skapar hela tiden,. Men avsaknaden av skapandets kunskap gör att vi skapar mera av det som vi inte vill ha. Av någon anledning har människor lättare att fokuera på det negativa. Det vi fokuserar på, det skapar vi.    

Först och främst måste jag veta vad jag vill. Har jag inget mål kan jag aldrig komma någonstans. 

Jag upplever det som om jag känner en längtan i hjärtat eller en stark visshet. Jag får ett mål.  Vägen till målet, utvecklar jag i min tanke. För att lyssna på hjärtat krävs stillhet. 

Jag förankrar tanken i hjärtat och fokuserar på målet. Efter det kan jag ta det lugnt och bara följa det som kommer. Öppnar vi hjärtat ser och känner vi väldigt tydligt. Vi behöver aldrig tvivla på hjärtats röst.

Vägen till målet styr jag själv med min tanke och känsla. Jag skapar förändringar. En positiv tanke, fylld med kärlek och tacksamhet skapar positiva händelser. Negativa, bittra och otacksamma tankar skapar det negativa. Då livet rullar på som jag önskar, är det enkelt att vara tacksam och positiv. Men då jag står inför förändringar som ska leda mig framåt, kan livet upplevas som tungt. Då kommer inte tacksamheten av sig själv. Har vi kunskapen och ser förändringen som något positivt som kommer att utveckla oss som människor och föra oss framåt till något bättre, är det enklare att vara tacksam.  Hade vi inte fått det som vi uppfattar som motgångar i livet, hade vi aldrig utvecklats. ”Motgångarna” är hjälpen vi får som ska leda oss vidare i livet. Vi måste kärleksfullt vara tacksamma för det som kommer i vår väg, även om vi upplever det som jobbigt. Det är enda vägen till ett liv i kärlek, sanning  och harmoni. Universums lagar skickar alltid tillbaka det som vi själv sänder ut. Sänder jag tacksamhet, skapar jag händelser som jag kommer att bli tacksam över. Sänder jag ut otacksamhet, bitterhet osv, skapar jag händelser som jag kommer att bli ännu mera bitter över.  Vi ser detta mönster kring oss och konstaterar att vissa har ständig ”tur”, andra har ständig ”otur”. Många människor kommer inte ur sin cirkel.. Bibelns tolkning: ”Till den som har ska vara givet”. Smaragdtavlan ca 3000 år f.Kr: ”Så som i himlen, så ock på jorden. Så som i det inre, så ock i det yttre.

Skapandet ser inga gränser. Begränsningarna står vi själv för. Jag gläder mig åt att kunskapen om skapandet nu sprider sig så snabbt hos människor världen över. Vi lever i en mycket speciell tid, då saker sker som vi aldrig hade kunnat föreställa oss. Vår jord är Paradiset, men vi måste själv skapa det.  Föreställ dig vad som händer då vi släpper våra rädslor. Lyssnar på hjärtat, blir sanna och kärleksfulla till oss själv och tacksamma över allt som sker. Enkelt men svårt (till en början)

Litteratur:        Be så ska du få av Esther och Jerry Hicks. Attraktionslagen av Esther och Jerry Hicks. Vattnets sanna kraft av Masaru Emuto. Hemligheten av Rhonda Byrne

Youtub:           Little grandmoter (jag kan vidarebefordra den till dig)